Back to all articles

Hello Monday (part of DEPT®) høster hæder fra Innovation by Design Awards

Rasmus Keller Jansen
Rasmus Keller Jansen
Strategy Director
Length
4 min read
Date
26 September 2022

Fingerspelling with Machine Learning af Hello Monday (part of DEPT®) er blevet hyldet i kategorien Accessible Design og er finalist i Learning-kategorien i Fast Company’s 2022 Innovation by Design Awards.

Innovation by Design Awards, som kan findes i oktober 2022-udgaven af ​​Fast Company, hædrer designere og virksomheder, der løser de mest afgørende problemer i dag og foregriber morgendagens presserende problemer. Konkurrencen, der nu er på sit 11. år, byder på en række blue-chip virksomheder, nye startups og sultne unge talenter. Det er en af ​​de mest eftertragtede designpriser i branchen.

Hello Monday (part of DEPT®)’s projekt Fingerspelling.xyz handler om at give forældre mulighed for at lære tegnsprog (American Sign Language) gennem en browser-baseret app der bruger webcam og machine learning til at analysere din hånds form så du kan lære at bruge ASL-alfabetet korrekt.

“Vi er taknemmelige over nomineringerne i begge priskategorier. Fingerspelling er et projekt, der betyder meget for os. Det er altid fantastisk at få omtale i Fast Company, både i kategorien bedst tilgængelige design, men det er meget specielt at være en af finalisterne i kategorien for bedste pædagogiske design.

Udover at dette er en sejr for Hello Monday, hjælper det projektet med at få den eksponering, det fortjener og kræver for at nå alle de mennesker, der har brug for det. Hvert år er 2-3 ud af hver 1.000 børn i USA født døve eller hørehæmmede. Uden at blive introduceret til tegnsprog på et tidligt tidspunkt kan et døvt barn gå glip af at lære sprog. Derfor er det så vigtigt, at forældre til døve børn har mulighed for at lære amerikansk tegnsprog (ASL) så hurtigt som muligt.”

Anders Jessen, stiftende partner i Hello Monday, siger: “Fingerspelling er i bund og grund et spil og derfor en fantastisk måde at introducere det grundlæggende i ASL på en sjov og legende måde. I stedet for at skulle læse eller se videoer om tegnsprog, har vi lavet et online undervisningsværktøj, der guider dig trin for trin i, hvordan du mestrer at stave med tegnsprog – det er meget “hands on”! Spillet udnytter avanceret hånd-genkendelsesteknologi, matchet med maskinlæring, for at give dig feedback i realtid via webcam for hvert tegn og ord, du staver korrekt. Spillet er designet til desktop, og er primært beregnet til forældre til døve børn, men vi har oplevet at børn også synes, det er en sjov måde at øve og forbedre deres teknik på.”

“Et fælles tema blandt dette års Innovation by Design-belønnede, som spænder fra sundhed til autonom kørselsteknologi, er permanens,” sagde Brendan Vaughan, chefredaktør for Fast Company. “De produkter, der sprang i øjnene på vores redaktører og dommere, gik imod vores quickfix-forbrugerkultur, mens de også manifesterede en mere inkluderende vision om design.”

Dommerne omfatter anerkendte designere fra en række forskellige discipliner, virksomhedsledere fra nogle af de mest innovative virksomheder i verden og Fast Company’s egne skribenter og redaktører. Bidrag bedømmes ud fra nøgle-ingredienserne i innovation: funktionalitet, originalitet, skønhed, bæredygtighed, brugerindsigt, kulturel påvirkning og forretnings-effekt.

Vindere, finalister og hæderlige omtaler præsenteres online og i oktoberudgaven af ​​Fast Company magazine, og i aviskiosker fra d. 27. september 2022.

Den komplette liste kan ses på https://www.fastcompany.com/innovation-by- design/list

More Insights?

View all Insights

Questions?