Magasin Du Nord

En omnichannel-oplevelse uden sidestykke

Det 150 år gamle stormagasin Magasin har en stærk fysisk tilstedeværelse med sin magiske, inspirerende verden af mode, luksuriøse skønhedsprodukter og udsøgte delikatesser. DEPT® har hjulpet Magasin med at sikre samme stærke tilstedeværelse online med en omfattende transformation af deres digitale arkitektur. En transformation, der ikke blot genererer en unik brugeroplevelse på tværs af kanaler men også har udløst 40 % større omsætning i deres webshop og 50 % stigning i konverteringsraten.

Vores digitale løsning har øget salget og konverteringsraten og styrket vores kunderelationer ved at prioritere og forbedre brugeroplevelsen.

Peter Østerhaab, Head of Ecommerce i Magasin

Genovervejelse af den digitale arkitektur og webshoppens opbygning

I tråd med deres ambitiøse nye marketingstrategi og visioner for fremtiden ønskede Magasin at optimere deres digitale tilstedeværelse. Under arbejdet på online-shoppingoplevelsen identificerede vi en række udfordringer, der gjorde det klart, at arkitekturen og webshoppens opbygning måtte genovervejes, fx i forbindelse med implementeringen af et nyt PIM-system (product information management system) på Magasins Salesforce-platform.

For at realisere deres ambition om en mere mobilvenlig brugeroplevelse måtte Magasin etablere en mere systematisk og organiseret tilgang til designarbejdet. Dette indebar en oprydning på platformen. Hvis webshoppens fulde potentiale skulle udnyttes, var det nødvendigt at skabe en simplificeret version af den højtelskede fysiske shoppingoplevelse. Og her var der behov for Depts hjælp.

Fra konsulentrådgivning til PIM-implementering

I løbet af vores 7 år lange samarbejde med Magasin har vi ydet strategisk konsulentrådgivning om eksempelvis nye funktioner og budstrategier, delt indsigt i nye trends og ydet støtte til digital markedsføring. Det har fx indebåret nye kampagneidéer og workshops om fordelene ved øget upper funnel-marketing gennem paid social og programmatic såvel som organisk marketing på Instagram. 

Vi har også hjulpet med at diskutere kampagne-setups, allokering af budgetter og estimering af større kampagner samt rådgivet om en iOS 14-opdatering og hjulpet med at tilpasse platformen. Alt sammen for at sikre, at Magasins setup var i overensstemmelse med seneste best practice. 

Af denne grund havde vi opbygget dybdegående indsigt i virksomheden, som vi med fordel  kunne trække på, da vi fik ansvaret for at drive den tekniske implementering af en ny Salesforce-platform såvel som UX, design og frontend-kodning af Magasin.dk.

Udover implementeringen af den nye Salesforce-platform har en stor del af projektet været inkorporeringen af et nyt PIM-system for Magasin, hvor DEPT® har assisteret med rådgivning og sparring. Med omkring 800 sparringspartnere og mere end 100.000 produkter er tempoet for opdatering af produktinformation afgørende. Det nye PIM-system har gjort denne proces lettere og giver redaktører mulighed for at kontrollere kategorier, produktfotos og beskrivelser.

Etablering af en brugervenlig grænseflade

Det visuelle design af løsningen er resultatet af en struktureret og analytisk tilgang til nethandel baseret på mønstre, der giver gode resultater og understøtter konverteringer. Vi var især fokuserede på checkout, produktlistesider og produktdetaljesider, da disse er de mest afgørende i forhold til konvertering, og brugervenligheden blev optimeret helt ned til de mindste detaljer. 

Vi vurderede eksempelvis løbende brugernes behov for information på tværs af enheder. Specifikt arbejdede vi med, hvordan og hvornår filtre vises på en produktlisteside, og hvornår priser, farver og størrelser vises på en produktdetaljeside, for at sikre at brugerne konstant får den information og de værktøjer, de har brug for – og på det rette tidspunkt. Vi arbejdede også målrettet med navigationsprincipper for at gøre det nemt at bevæge sig op og ned i kategorier, justere produktliste og gennemføre checkout – på desktop, tablet, mobil eller lignende.

I anerkendelse af, at brugerrejsen ikke starter på sitet, blev Google involveret som sparringspartner på designet og gav løbende feedback og validerede designkoncepterne baseret på eksempelvis e-handelsanalyser. Med afsæt i dette såvel som eksisterende e-handelsanalyser, arbejdede vi på at bygge en løsning, der optimerede mobiloplevelsen, og på at sikre, at de mobile konverteringer holdt trit med den indkommende trafik. Gennem hele projektet fokuserede vi på mobilbaseret nethandel, da hovedparten af trafikken går via mobiltelefoner.

Kombinationen af et visuelt, mobilvenligt redesign og et nyt, skræddersyet site, hvor alle de underliggende services er forbundne og møder Magasins behov, giver nu stormagasinet mulighed for at fuldføre deres ambitiøse omnichannel-planer. Ved at fokusere på brugervenlig UX samt implementering af alle design guides på et digitalt niveau har vi skabt et solidt fundament, som har sikret, at Magasin var digitale frontløbere og klar til at tackle udfordringer som fx relanceringen af Magasins Goodie-app. Blandt de unikke Goodie-fordele er rabat for Goodie-kunder og andre klubfordele samt muligheden for checkout uden at taste sine oplysninger. Dette øger konverteringsraten: 85 % af konverteringen online kommer fra Goodie-kunder (i sammenligning med 60 % to år tidligere).

Forvandlingen af Magasin til frontløber inden for online shopping

Den nye optimerede navigationsstruktur betyder, at kunden effektivt – gennem maksimalt 3 klik – kan gå fra en produktkategori til en anden. Brugervenligheden er optimeret helt ned til de mindste detaljer, og det er nu nemt og intuitivt for kunderne at shoppe. Vores fokus på mobiloptimering, ”mobile-first”, betød samtidig, at konverteringsraten på mobilen også steg. Brugerne kommer fortsat til sitet via deres mobile enheder, og nu gennemfører de også køb i en grad, der matcher trafikken. Endelig har mobile-first-tilgangen i kombination med klare leveringstrin og prioritering af Goodie-kunder også understøttet formålet med checkout – at øge konverteringsraten såvel som antallet af Goodie sign-ups. 

Fra et UX-perspektiv har Magasin opnået en afstemning på tværs af systemer og kanaler. Det er nu lettere for dem at linke til deres produkter på en meningsfuld måde og dermed forbedre kundeoplevelsen såvel som basket size. Med andre ord har vores UX-opgradering af produktpræsentationen medført, at kunderne i sidste ende tilføjer flere varer til deres kurv. 

Det nye setup sikrede også, at Magasin var parate til at tilpasse sig under Covid-19-pandemiens lockdown, hvor de klarede sig rigtig godt og sågar styrkede deres omnichannel-position. Omsætningen i webshoppen er steget med omkring 41 % siden lanceringen. Før coronarestriktionerne blev indført i vinteren 2020 var stigningen omkring 30 % og er siden steget til omkring 100 %, dvs. 40 % i alt over perioden. Konverteringsraten er steget med 44 % siden lanceringen. Derudover kom Magasin i 2020 for første gang nogensinde på Top 20-listen over de mest succesfulde e-commerce-sites, baseret på antal transaktioner.

Depts digitale løsning på Magasins omnichannel-udfordringer og -aspirationer har ikke blot fået salget og konverteringsraten til at stige, den har også styrket Magasins kunderelationer ved at prioritere og forbedre den overordnede brugeroplevelse. I dag er Magasin fortsat det højtelskede og luksuriøse stormagasin, det har været i 150 år – men nu, med vores hjælp, har brandet en digital tilstedeværelse, der står på mål med oplevelsen i den fysiske forretning.

“Jeg er ekstremt stolt af det enorme teamwork, som hele Magasin-holdet har lavet sammen med vores dygtige samarbejdspartnere og eksterne specialister. Strategien og succeskriterierne var klare: at give performance et løft, sikre fortsat vækst og bygge fundamentet til en effektiv ecommerce-platform i Danmark og Skandinavien, som gør os i stand til at yde Magasins unikke service for alle vores loyale kunder.” – Peter Østerhaab, Head of Ecommerce hos Magasin.

Oplev websitet

Spørgsmål?

Strategy Director

Rasmus Keller Jansen

Discover more

Next Case

ITA Group