Louisiana

Gør kunsten levende digitalt

Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt museum for moderne kunst og en topattraktion i Danmark. Kunst, natur og arkitektur kombineres og tiltrækker besøgende fra hele verden. Louisiana syntes imidlertid ikke, at websitet indfangede og afspejlede den unikke oplevelse.

Et website, der afspejler Louisianas unikke karakter

Louisiana bad DEPT® om at redesigne deres site, så brugerne fik en forbedret digital oplevelse som afspejler oplevelsen på museet. Louisianas samling af moderne kunst strækker sig fra 1945 til i dag og indeholder mere end 4.000 kunstværker, heraf både malerier og skulpturer. Men museet er berømt for mere end blot fantastisk kunst – det er den altomfavnende oplevelse, fra bygningens placering og arkitektur til det sjove børneområde, som gør ethvert besøg uforglemmeligt. Museets nuværende website afspejlede imidlertid ikke denne unikke sanselige oplevelse. Derfor designede vi et strømlinet og minimalistisk nyt website, som viser, at museet er fuld af liv, og som sikrer, at de vigtigste oplysninger træder frem – lige som farver på et hvidt lærred.


Et nyt website, der videreformidler den holistiske oplevelse ved et besøg på Louisiana

Forbruger-undersøgelser afdækker prioriteter

Museet havde haft et website i årevis, men havde mistet overblikket over det. Grænsefladen var rodet og forsøgte at videreformidle alt på én gang. Websitet delte i virkeligheden meget lidt med brugerne, som ofte følte sig overvældede af oplysninger. For at sætte gang i processen startede vi med en analyse, så vi kunne komme med konkrete anbefalinger til museets fremtidige website. Vi undersøgte brugerbehov gennem spørgeundersøgelser, interviews og ved at nærstudere Google Analytics. Med disse oplysninger hjalp vi Louisiana med at definere forretningsmål og tydelige målsætninger for websitet, som var i tråd med museets overordnede strategi.

Vores brugerundersøgelse viste, at det nye website skulle afspejle den unikke oplevelse ved et besøg på Louisiana og vække den besøgendes interesse. På samme tid skulle det faktiske besøg også styrkes og forbedres med skræddersyet indhold til de forskellige brugere. Undersøgelsen fremhævede også 10 brugerpersonligheder, så vi kunne designe forskellige brugeroplevelser og prioritere visse brugerinteraktioner over andre.

Et website, som vækker brugernes interesse i et besøgDa vi havde defineret de forskellige brugeroplevelser og udfordringer, gik vi i gang med at redesigne websitets front-end område for område.

Vi begyndte med at rydde op i grænsefladen og organisere oplysningerne i forskellige faner for at sikre, at navigationen var nem, og at hver side havde et klart formål. Herefter prioriterede vi at videreformidle praktiske oplysninger og aktuelle udstillinger udover de events og aktiviteter, som museet var vært for. Nu finder brugerne alle disse oplysninger på websitets startside. Vi valgte at beholde museets webshop som en separat underside for at bevare startsidens formål om at videreformidle nyttige oplysninger og opfordre folk til at besøge museet.

Vi ønskede dog ikke kun at kommunikere med brugerne: Vi ønskede at vække deres interesse for at besøge museet. Derfor indlejrede vi videoindhold for at vække museet til live og gøre brugerne nysgerrige.

Don’t try to outdo Picasso

Louisianas arkitektur er elegant, moderne og funktionel. Vi videreførte de samme karakteristika, da vi udarbejdede websitets visuelle identitet. Vi ønskede imidlertid ikke, at websitet i sig selv skulle være et kunstværk, da medarbejderne på museet har en talemåde, der siger “Don’t try to outdo Picasso”. I stedet valgte vi et strømlinet, tidløst og minimalistisk udtryk, der får indholdet til at træde frem på den hvide baggrund og stimulerer brugerens interesse og nysgerrighed.

På den anden side skulle websitet heller ikke ligne en grundlæggende skabelon. Så ved hjælp af et gittersystem med 24 kolonner udviklede vi et moderne og ikke-symmetrisk layout, så designet blev mere unikt. Målet var at afspejle, at selvom Louisiana er et kunstmuseum, er det fuld af liv. Vi tilføjede interaktive elementer, som aktiveres, når en bruger fører markøren over dem, samt videoklip, der viser museumsoplevelsen.

Louisiana vækkes til live

Da vi havde forstået brugernes udfordringer, omdannede vi Louisianas website til en tidløs og moderne mobilvenlig platform, der ikke konkurrerer med kunsten, men derimod giver kunsten mulighed for at stråle og gør brugeren nysgerrig. Vi brugte den samme farvepalette og typografi som museet, så vores lokale team kunne overføre museets kerneværdier til websitet og vække kunsten til live.

Spørgsmål?

Strategy Director

Rasmus Keller Jansen

Discover more

Next Case

Evrnu®