JBL

Lev som en vinder

Da der var VM i Rusland, ønskede JBL at udnytte gennemslagskraften ved sådan en begivenhed. Men FIFA har strenge regler, og kun hovedsponsorerne kan udnytte reklamemulighederne i forbindelse med turneringen. Så, hvordan kan vi udvikle en kampagne, der associerer JBL med VM i fodbold, uden rent faktisk at kunne tale om den? Vi henvendte os til vores primære sportsambassadør, Jerome Boateng, og gav ham en sød rival: Max.

Vi opbyggede derefter en historie omkring Max og hans rejse for at følge Boateng og hans yndlingshovedtelefoner til Rusland. #RoadToBoateng var en integreret kampagne (med fokus på både digital markedsføring og markedsføring på de social medier), der fortsatte, der hvor tv-reklamen slap, da Boateng besluttede sig for ikke at give Max de hovedtelefoner, som han så gerne ville have.

Mere end 1 million fulde videovisninger

Strategi

VM i fodbold er en af verdens største begivenheder, og i 2018 ønskede vi at bruge den gennemslagskraft, som begivenheden har, til vores brand. Og det ønskede vi at gøre, selvom JBL ikke var en sponsor til begivenheden, og FIFA værner kraftigt om billedrettighederne til turneringen. Derfor implementerede vi en strategi, hvor vi brugte vores største fodboldambassadør – Jerome Boateng – og opbyggede en historie omkring ham. En historie, som tog sit omdrejningspunkt omkring en af Boatengs unge fans – Max – som var besat af Boatengs JBL-hovedtelefoner. Vi udarbejdede en digital historie, som fortsatte, der hvor tv-reklamen slap. I denne historie følger Max Boateng til Rusland for at lede efter hans hovedtelefoner. Hele fortællingen hentydede til fodbold og vores ambassadør – og VM-deltager for Tyskland – Boateng, og den blev fortalt i forskellige medier op til VM. De sociale, digitale og displayannoncer kørte strategisk efter tv-reklamen sammen med en radioreklame, hvilket skabte et integreret kampagnemiljø omkring vores brand og VM i fodbold. Vi kørte også kampagnevideoer på kampdagen forskellige steder i Tyskland, så #RoadToBoateng utvetydigt blev forbundet med VM, og det var en historie, som tyskerne fulgte tæt, både før og efter VM.

20m

millioner annoncevisninger

600

timers vist filmtid

70k

engagementer på sociale medier

Resultaterne

Vi ønskede at nå ud til så mange som muligt og opbygge kendskab til JBL og VM i fodbold uden at gå for vidt – og det lykkedes for os! Vi oplevede en helt utrolig stor interesse i vores kampagnevideoer med mere end 1 million fulde videovisninger af vores vigtigste kampagneaktiv (højere antal visninger på YouTube) og mere end 45.000 klik for at læse mere om kampagnen og produktet (af de 5 millioner forbrugere online, som vi nåede ud til). I alt brugte de brugere, som vi nåede ud til, 600 timer på at se vores reklamer.

Reaktionerne online var overvældende – med 20 millioner visninger og mere end 70.000 engagementer på de sociale medier (likes, delinger, kommentarer) på alle vores platforme. Sidst, men ikke mindst, havde vores canvas-annonceringsmiljøer et åbningsniveau på 74 %, hvilket var langt højere end benchmarket for denne form for format.

Questions?

Creative Director

João Inácio

Discover more

Next Case

MillerKnoll