Billig VVS

Gentænkning af tracking for at måle den reelle værdi af online annoncering

Billig VVS er en markedsledende nordisk netbutik, der sælger produkter inden for kategorier som badeværelse, køkken og meget andet. DEPT® har hjulpet Billig VVS med at udvikle en innovativ tilgang til performance tracking, som har udjævnet den store forskel i overskudsgraden på de forskellige produkter i deres sortiment. På denne måde har Billig VVS været i stand til at opretholde en sund økonomi og samtidig været bedre rustet til at handle, takket være dybdegående indsigt i profitabiliteten af forretningens betalte kanaler.

En innovativ search metric med større præcision

BilligVVS er en dansk netbutik med et sortiment, der tæller mere end 14.000 forskellige produkter, fra små reservedele til boblebade i marmor.  Netop bredden i deres sortiment har betydet, at Billig VVS har oplevet en meget stor variation i overskudsgraden på deres produkter. Historisk har Billig VVS stilet efter at maksimere deres overskud inden for et enkelt, fastsat mål for ROAS (Return On Ad Spend) på non-brand søgetrafik.

“Depts innovative tilgang til data gjorde en vedvarende forskel for vores økonomi”

På grund af det store sortiment kan annonceudgiften fra klik på et specifikt søgeord føre til salg på mange forskellige produkter på tværs af kategorier og dermed også føre til mange forskellige overskudsgrader. Et enkelt ROAS-mål var derfor ikke tilstrækkeligt. Sammen med Billig VVS ændrede DEPT® opsætning af tracking for at måle profitten på et produkt i stedet for indtægten, og ROAS-målene blev erstattet af et enkelt POAS-mål (Profit Over Ad Spend). POAS-målingen er automatisk vægtet, baseret på de forskellige overskudsgrader, som udløses af de forskellige salgsfrekvenser på de forskellige keywords. Og derfor er et enkelt POAS-mål tilstrækkeligt på tværs af alle kampagner.

Resultater

Ved at måle profit i stedet for omsætning opnåede BilligVVS og DEPT® langt større indsigt i profitabiliteten af paid search-marketingkanalen. Af denne grund kunne annonceudgifterne distribueres bedre på tværs af keywords og produkter, imod søgninger der driver POAS over niveau og omvendt. Således var det muligt at øge CPC-niveauerne med over 27 % på tværs af non-brand Search & Shopping-kampagner, hvilket udløste en stigning i trafikken på over 53 % og en stigning i omsætning på over 27 %, og samtidig sikre, at kanalens profitabilitet levede op til målsætningen.

Spørgsmål?

Discover more

Next Case

Algorand