JYSK

En Google Search-marketingstrategi i tyve lande

JYSK er en ikonisk dansk detailkæde, der sælger “alt til hjemmet”. Brandet blev stiftet i 1979, og selv om ejeren havde store drømme, havde han aldrig regnet med, at forretningen ville vokse så hurtigt. Det begyndte med én butik i Danmark, men det er nu blevet til mere end 2.800 butikker i 52 lande verden over. På grund af den hurtige udvikling havde virksomheden brug for hjælp til at udvikle en marketingstrategi for Google Search. De kontaktede DEPT® for at få assistance.

Forbedret digital kommunikation via Google

Mange handlende får nu om dage inspiration og information gennem digital brandkommunikation. JYSK ville være en digital leder inden for dette område. Det kan dog være svært for større, velkendte brands med international drift som f.eks. JYSK at etablere ensartede og målbare effekter fra deres investeringer i onlinemarketing som f.eks. Google Search. Derfor oprettede vi sammen en strategi for virksomhedens marketing på Google Search, der administreres fra én central placering og inkluderer prognoser. Det giver brandet de rigtige værktøjer til at beslutte, hvor de skal fokusere deres budget og ressourcer, så de kan maksimere deres afkast.

En strategi for Google Search, der er gennemsigtig og giver mulighed for at udarbejde prognoser

Optimering baseret på en samlet global strategi

Det var en stor og kompliceret opgave, så det stod klart, at uanset hvilken løsning vores team sammensatte, skulle den kunne håndtere kompleksiteten, men på samme tid være handlingsrettet og automatisere processer, hvor der var mulighed for det. Det første trin i en handlingsorienteret løsning var at designe en solid Google Ads-kontostruktur, som kunne levere et stærkt datafundament, så virksomheden kunne træffe beslutninger ud fra den indsigt, der blev genereret. Vi skabte derfor harmoni på tværs af de forskellige lande og kategorier ved at afstemme virksomhedens strategi for Google Search globalt og samarbejde med én indfødt specialist pr. marked. 

Vi segmenterede derefter virksomhedens shoppingkampagner og udbyggede mængden af søgeord, der blev brugt pr. marked, for at sikre, at JYSKs annoncer var mere effektive. Vi automatiserede også virksomhedens tekst- og shoppingannoncer på Google for at gøre denne proces mere effektiv. Derudover satte vi tredjepartsværktøjet DataFeedWatch i spil for løbende at optimere og forbedre indholdet i JYSKs produktfeeds, så vi kunne gøre brandet mere effektivt på Google Shopping. Det betød, at en række attributter, f.eks. titler, blev forbedret ved at tilføje synonymer til individuelle produkttyper. Det er stort set umuligt at overvåge tyve konti manuelt, og der blev derfor også implementeret en række forskellige scripts, der konstant tjekkede, om der var uregelmæssigheder eller defekte webadresser. Sidst, men ikke mindst, gennemgik vores specialister virksomhedens eksisterende konfiguration, så de kunne ændre forkerte indstillinger og tilføje manglende udvidelser.

Ved at optimere virksomhedens kampagner skabte vi komplekse kvalitetsdata, som algoritmer kan bruge til at optimere marketingbudgettet. Vores team kunne gøre dette ved at analysere hele kunderejsen og bruge tilskrivninger til at rykke budgettet til områder, som ville give et større investeringsafkast. Vi gjorde også brug af budadministration for at undgå budgetbegrænsninger.

33%

stigning i ROAS

99%

stigning i omsætningen

72%

stigning i antallet af besøg i butikker efter Google-søgning

Fra mavefornemmelse til fakta

Med en stor investering i digitale medier på tværs af tyve markeder opnåede JYSK og DEPT® store resultater takket være nye data og en specialiseret og landefokuseret udførelse af søgemarketing. Brandet kan nu nemt se effekten af indsatsen inden for Google-marketing. Det gav dem mulighed for at fokusere deres budget og ressourcer og dermed maksimere afkastet:

  • Deres ROAS voksede med 33 %.
  • Omsætningen voksede med 99 %.
  • Antallet af betalte Google-søgninger, der førte til besøg i butikken (hvor dette kunne måles), voksede med 72 %
  • Omnichannel-investeringsafkastet voksede med 41 %
  • Denne digitale strategi genererer 58 % af JYSKs samlede vækst, hvor onlinesalget har krydset en kæmpe milepæl på en milliard danske kroner i det seneste finansår.

Udstyret med viden og værktøjer til digital marketing, som fungerer på tværs af tyve lande, kan JYSK skabe acceleration i deres forretning.. 

Questions?

Data & Intelligence Director

Kristoffer Hald

Discover more

Next Case

Merit Circle