Back to all articles

DEPT® er det første globale digitale bureau, der opnår B Corp certificering

Lasse Rasmussen
Lasse Rasmussen
Managing Director Digital Marketing
Length
5 min read
Date
25 October 2021

DEPT® melder sig ind i den eksklusive kreds af virksomheder og brands, der med den eftertragtede B Corp certificering beviser, at de er blandt de mest ambitiøse i arbejdet med at skabe en mere bæredygtig og ansvarlig verden.

B Corp™ er en gruppe virksomheder som opfylder de højeste standarder inden for ansvarlighed, transparens, miljø og sociale forhold. DEPT® slutter sig til et fællesskab på mere end 4.000 certificerede B Corporations som på globalt plan inkluderer virksomheder som Ben & Jerrys og Patagonia mens danske brands som Rudolph Care, Skagerak, Letz Sushi og Simple Feast er den del af den eksklusive gruppe.

“Vi stræber efter at være det bedste bureau, vi kan være, ikke kun for vores kunder, men også for omverdenen” siger Lasse Rasmussen, Managing Director hos DEPT®. “Det er vigtigt for os, at vi kan være det bureau som virksomheder ønsker at arbejde sammen med, ikke kun fordi vi hjælper dem med at opnå flotte resultater, men fordi vi repræsenterer en bæredygtig tilgang, som matcher deres egne værdier. B Corp certificeringen sikrer, at vi er ansvarlig over for de brands, vi arbejder med, og hjælper dem med at bygge smartere og grønnere.” 

Og netop hos kunderne bliver nyheden godt modtaget. Blandt andet hos Simple Feast, som selv opnåede certificeringen i 2020: “Vores egen B Corp-certificering er et udtryk for, at vi bliver ved med at udfordre os selv, når det handler om at gøre mad bæredygtig. Det handler ikke kun om vores emballage eller hvordan vi arbejder med vores avlere – det er en tilgang, vi har på tværs af virksomheden. Og så er det fedt at samarbejde med andre B Corps som DEPT®, der har samme værdisæt som os selv.” Siger Erikha Harket, Global VP of Marketing hos Simple Feast.

For at nå gennem nåleøjet måles virksomhederne på, om de har en Business Impact Model og på de 5 områder; Ledelse/Governance, Medarbejdere, Miljø, Lokalsamfund og Kunder. Certificerede B Corps™ balancerer virksomhedens formål og samfundsmæssige bidrage med det økonomiske hensyn og forpligter sig juridisk ved at sikre, at det i deres vedtægter fremgår, at de har fokus på at skabe signifikant positiv værdi for alle virksomhedens interessenter og ikke kun aktionærerne.

”Certificerede B Corp er virksomheder, der fokuserer på at være bedst for verden. De forpligter sig til at være godt selskab og reelt værdiskabende for alle interessenter, både medarbejdere, leverandører, lokalsamfund, klima og samfundet generelt. Deres primære formål er at levere positiv værdi for samfundet og planeten. Derfor måles succes ikke kun på finansielle nøgletal, men i lige så høj grad på den forskel, de gør. 
 
B Corp er en holistisk virksomhedscertificering på flere end 250 spørgsmål om social og klimamæssig impact og er en juridisk forpligtelse til at skabe positiv samfundsværdi og tage beslutninger, der i videst muligt omfang tilgodeser alle interessenter, ikke bare aktionærerne. At opnå B Corp certificering er det manifeste bevis på, at en virksomhed er bæredygtig i hele sit virke og den stadfæster, at DEPT® er godt selskab, siger Nille Skalts”, grundlægger af den nordiske B Corp bevægelse.

Som nycertificeret B Corp vil DEPT® frem mod 2023 fokusere på følgende områder:

  • Beskyttelse af klimaet: DEPT® er i dag CO2-neutral, og ved udgangen af 2023 ønsker vi at være CO2-negative. Vi arbejder aktivt på at reducere vores CO2-udledning og kompenserer for det tilbageværende aftryk ved at investere i Terra Neutras projekter i Kenya: Hifadhi Livelihoods Cookstoves i Embu og Tharaka Nithi Counties.
  • Ansvarlig produktion og forbrug: 15% af Depts samlede omsætning vil i 2023 bestå af projekter med en positiv social eller miljømæssig påvirkning. I 2020 var andelen af disse projekter på 9%, herunder arbejdet med det bæredygtige fashion brand Hessnatur, Irlands Health Service Executive (HSE) COVID-19 tracker-app, Honigs velgørende virtuelle Live Eet-event til støtte for den hollandske Foodbank, Justdiggits digitale markedsplads, der forbinder donorer med afrikanske landmænd og Terra Neutras ClearSky -kulstofpositivitetsapp.
  • En lige, inkluderende og mangfoldig virksomhed: i 2023 vil Depts arbejdsstyrke være repræsentativ for samfundet og mere end 40% af vores ledere vil være kvinder eller nonbinære. Som en del af Depts “mangfoldighed, retfærdighed og inklusions-mål (DE&I)” er flere initiativer blevet indført i virksomheden. Blandt andet mere demografisk information i medarbejdertilfredshedsundersøgelser samt indførelse af ligelønspolikker, som skal mindske Depts lønforskelle mellem kønnene.

Lasse Rasmussen tilføjer: “Dette er kun første skridt på rejsen. Vi ønsker at kunne påvirke vores kunder og vores omverden i en positiv retning, hvor bæredygtighed i alle dens afskygninger tænkes ind i forretningen hos os selv og de af vores kunder som ønsker at tage del i dette.”

More Insights?

View all Insights

Questions?

Managing Director Digital Marketing

Lasse Rasmussen