Spotify

Spotifys Music + Talk giver nyt liv til podcasting

Podcasts har i de seneste år oplevet en eksponentiel vækst i popularitet. Lovgivningen om ophavsret betyder dog, at det kan være en udfordring at tilføje musik til sit lydspor.

Takket være Spotifys nye løsning Music + Talk hører disse udfordringer nu fortiden til.

Adgang til over 60 millioner sange

Nu kan digitale kreatører frit kombinere deres egne optagelser med numre fra Spotify ved hjælp af Anchor – en gratis app til at skabe og distribuere podcasts. 

Resultatet er en ny genre inden for podcasts: Music + Talk.
Studio Dumbar (Part of Dept) blev udvalgt til at skabe den visuelle identitet til det banebrydende brand. 

Strategi

Spotifys målsætning med Music + Talk er at blive en vigtig spiller på det globale podcastmarked og samtidig revolutionere måden, hvorpå lydindhold bliver skabt og delt, og give det nyt liv. 
Det nye brand måtte derfor kommunikere deres energi og ambition, mens det samtidig sad trygt side om side med Spotify og Anchor. Udtrykket skulle være fleksibelt, nemt at arbejde med og stærkt nok til at tiltrække podcastscenens store stjerner såvel som næste generation af talent.

Design

I tæt samarbejde med Spotify, skabte vi et pulserende brand med bevægelse i sin DNA. Logoet kommunikerer krystalklart produktets formål. Formerne med ordene Music + Talk tilfører personlighed og udgør samtidig et fundament for den bredere visuelle identitet. Når figurerne er i bevægelse, ser man dem strække sig ud og trække sig sammen, så de udtrykker lydens pulserende energi og skaber en større familie af former, som tilsammen danner mønstre. Uanset om disse mønstre skæres til, roteres eller vises i forskellige farvekombinationer, forbliver de genkendelige selv uden brug af logoet, og de fungerer derfor som et karakteristisk fundament, der giver den visuelle identitet fleksibilitet. Lydlogoet udgør ligeledes en integreret del af den visuelle identitet: en kort, mindeværdig jingle skabt for at gøre det let at identificere video- og lydinhold, der er lavet til Music + Talk-formatet.

Resultater

Identiteten vil fortsat blive udrullet, efterhånden som nyt indhold bliver produceret og delt via Music + Talk. Alle designmaterialer er gjort tilgængelige online, ledsaget af udførlige brand-guidelines. Det sikrer en konsistent og sammenhængende identitet, uanset hvordan det bruges, og hvor i verden designeren befinder sig.

Spørgsmål?

Discover more

Next Case

Wilson