Back to all articles

Optimer fremtiden: Et indblik fra toppen

Lasse Rasmussen
Lasse Rasmussen
Managing Director Digital Marketing
Length
8 min read
Date
16 December 2021

De seneste 2 års omstændigheder har demonstreret, hvor hurtigt virksomheder kan sætte skub i deres digitale initiativer, hvis der er tilstrækkelig vilje og tilstrækkeligt tidspres. Digital transformation var allerede før pandemien højt på virksomhedernes agenda, men i løbet af 2021 har det nået et leje, hvor der ses en direkte relation til virksomhedernes omsætning. Den digitale verden står aldrig stille, og man skal hele tiden forbedre sig for at være med. I epicentret for for effektivitetsoptimering finder man partnerskab; mellem brands, teknologiudbydere og digitale eksperter.

DEPT® og Optimizely slog sig for nylig sammen og afholdt ‘Optimising the Future’, et digitalt event, som skulle inspirere og sætte skub i digitale strategier gennem 2022 og frem. Som en del af eventet interviewede Dimi Albers, CEO hos DEPT®, CEO hos Optimizely, Alex Atzberger, for at diskutere, hvordan teknologiske fremskridt former vores digitale fremtid.

Marketings skiftende rolle

Virksomheder reagerer på hurtige ændringer i deres kunders adfærd og udviklingen af digitale oplevelser ved at bygge multidisciplinære teams med bredere kompetencer. For eksempel i marketing, som har haft tradition for at fokusere på brand awareness, bliver nu mere og mere fokuseret på data, idet de ser den digitale oplevelse som et komplekst produktudviklingsprojekt. Det er dette slutprodukt, som ultimativt faciliterer exceptionelle oplevelser og gør det muligt for virksomheder at øge deres omsætning, sænke omkostninger og maksimere ROI.

I relation til denne forandring udtaler Alex: “Jeg arbejder med en del kunder, og jeg ser et stort kulturelt skift med virksomheder, som flytter sig længere væk fra projekter, som udelukkende er drevet af enten marketing eller tech, for nu i stedet at bringe de to discipliner sammen.” Dimi tilføjede: “Det er præcist, hvad det store skift handler om. For eksempel for 8 år siden, der var der en meget klar forskel på CMO’ens ansvarsområde og CIO/CTO’ens ansvarsområde i de virksomheder, som vi har arbejdet med. Men vi ser nu, at de virksomheder som oplever succes er dem, hvor CMO’en og CIO/CTO’en arbejder i symbiose. Virksomhederne nedbryder siloerne og arbejder på tværs af teams for at få størst udbytte af tech og indsigt fra data på tværs af hele brugerrejsen for at optimere oplevelsen. Optimizely integrerer full stack på tværs af kunderejsen, hvilket er en tilgang som vi godt kan lide, da det gør det mere simpelt for os at gennemføre det for vores kunder.”

Data er grundstenen i den gode oplevelse

DEPT® og Optimizely har set en signifikant stigning blandt virksomheder, der prioriterer udvikling og implementering af deres datastrategier til at sætte skub i væksten. Kombinationen mellem teknologi, kreativitet og data er nøglen til at hjælpe virksomhederne med at være et skridt foran konkurrenterne.

Dette fokus på data driver en ændring i prioriteter, hvor der lægges mere vægt på at maksimere  “levetiden” for kunderne frem for nye kundeerhvervelser. For at forklare Optimizelys tilgang til dette, uddyber Alex: “Meget af det handler naturligvis om at skabe en følelse af kundeloyalitet. For at gøre det skal virksomhederne virkelig forstå deres kunder for at engagere sig med dem på den måde, de ønsker at engagere sig på. Det er grunden til, at vi har investeret betydeligt i vores kundedatastrategi for at hjælpe virksomheden med at identificere, hvornår en kunde begynder at trække sig, og kontakte dem personligt og opsøgende igen. Initiativerne skal drives af data i stedet for på antagelser, og det er den slags du kan løse med Optimizely i dag.”

Til det tilføjede Dimi: “Hvad vi har fundet ud af gennem vores arbejde med kunder er, at den data vi kan få fra en platform som Optimizely gør os i stand til virkelig at hjælpe dem med at øge deres kunders livstidsværdi. Vi ser virksomheder over hele linjen, som ikke er super skarpe til det. Og vi har set, hvordan det at gøre det rigtigt virkelig kan hjælpe brands med at skille sig ud og fastholde deres kunder og vinde markedet.”

Et kapløb om at holde tempoet

Alex lægger vægt på, at vi lever i en verden af “har” og “har ikke”, når vi taler om digitale muligheder, men mange virksomheder tager beslutninger på baggrund af fornemmelser og antagelser. Det er disse virksomheder, som han tror flytter sig for langsomt og ikke forstår det pres, der er pålagt dem. Disse virksomheder holder ham vågen om natten. “Jeg lægger altid vægt på det samme, når jeg taler med virksomhederne: tiden er den helt store fjende i dag. Det handler ikke om at prøve at være perfekt, det handler derimod om at være god nok, så du kan udvikle din forretning.”

Hvis virksomheder falder bagud af dansen, vil afstanden mellem dem og deres konkurrenter blive større og større. Det er de digitale brands som AirBnb, Monzo, og Spotify som har monopol på dette og tager markedsandel fra brands som ikke er så digitalt funderet.

Mens mange virksomheder led under pandemien, så det helt anderledes ud hos Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft og Facebook (de fem største børsnoterede virksomheder i USA). Deres aktier steg 37% i de første syv måneder af 2020; de fem virksomheder er indehavere af 20% af aktiemarkedets totale værdi. Disse virksomheder fortstter med at blive smartere og smartere, da de samler mere data hver dag. Og hvis du er et brand, som ligger i konkurrence med dem, skal du aktivt gøre noget for at være i betragtning. Startskuddet er gået, og både Optimizely og DEPT® er enige om behovet for at få virksomheder hjulpet i gang hurtigere, så de kan følge med konkurrenterne og helst være et skridt foran.

Ekspansion, diversitet og vækst

Både DEPT® og Optimizely er vækstet signifikant i løbet af det sidste år. I 2021 har DEPT® købt fire bureauer, og senest har vi slået dørene op i Asien og har udvidet virksomheden til at favne 2000 medarbejdere i 17 lande på tværs af fem kontinenter.

Når vi taler om at skalere og tilpasse sig, fortæller Dimi: “Vores fokus, som vi altid har haft, er at rette alt mod det, kunden har brug for. Vi finder bureauer med et mind-set, som vi kan spejle os i, og et kulturelt og strategisk perspektiv, som matcher vores, for at vækste og gøre vores forretning mere divers. Vores integrerede tilgang betyder, at hvis vi har brug for flere folk i for eksempel vores datateam, kan vi finde dem på tværs af de fem kontinenter og inkludere dem i teamet.”

Til sammenligning har Optimizely for nylig annonceret deres opkøb af Welcome, en førende content marketing-platform designet specifikt til at støtte marketingfolk. Ved offentliggørelsen af nyheden fortalte Alex: “Vi er meget spændte på dette opkøb, da vi er overbevist om, at en god digital oplevelse har brug for at være tæt knyttet til en god marketingoplevelse. Dette opkøb samler arbejdsgange og funktioner til administration af digitale aktiver inden for Optimizely.

Det er vigtigt at forbinde de mange marketingfolk omkring et fælles mål. Derfor tror vi, at hele processen om at skabe og optimere content og oplevelser vil blive mere simpel gennem kombinationen af vores virksomheder.”

Optimizely og DEPT® deler troen på, at den økosystem-baserede tilgang driver succes for deres egne virksomheder såvel som deres kunders. At være enige om filosofien og gå i fælles fodslag er virkelig vigtigt, hvad end det kommer til opkøb af en virksomhed eller mellem et brand og ny teknologi eller bureaupartner. Selvom alle virksomheder er forskellige, er det nødvendigt, at de tænker over tingene på samme måde for at opnå de bedste resultater. Som Alex udtalte: “Vores partnerskab med DEPT® er vigtig for os. Det er alt sammen i kundernes tjeneste at blive mere kreative, udnytte den bedste teknologi og opnå fantastiske resultater gennem data; hjælpe virksomheder med at drive forretningsresultater og fortsætte med at tilpasse sig et stadigt skiftende marked.

Optimising the Future: CEO outlook

Se hele interviewet

More Insights?

View all Insights