Back to all articles

Sådan booster du dit brand med TikTok-annoncering

Kasper Koletzki Kuipers
Kasper Koletzki Kuipers
Paid Social Director
Length
8 min read
Date
26 August 2021

Når talen falder på paid social media advertising, så er det i stigende grad svært at komme uden om TikTok. Og dét uanset virksomhedens og budgettets størrelse, for video first platformen rummer et stort potentiale til at nå din målgruppe.

Ordet potentiale giver mening at bruge i forbindelse med TikTok, for på trods af platformens enorme rækkevidde har brands hidtil ageret langsomt med at tage den til sig. Men det står foran at forandre sig i takt med løbende lanceringer af markedsføringsmuligheder. Selv i 2021 er der first mover-fordele at hente for dem, der placerer TikTok i deres paid social-plan.
 
TikTok blev lanceret i 2016, men det store ryk er sket inden for det seneste år, hvor man nåede 100 mio. brugere i Europa. Generation Z har taget TikTok-indhold til sig i en sådan grad, at det spredes hurtigere og mere effektivt end nogen anden SoMe-platform, og det har sikret brands som Chipotle, e.l.f. Cosmetics og Guess solid viral status.
 
Og nu kan danske brands være med. Tidligere har det krævet invitation, men i slutningen af sidste år åbnede TikTok sin Ads Manager i Danmark og gjorde det muligt for brands at markedsføre sig på platformen til en i øvrigt lavere pris. I tråd med dette er TikTok’s Ads Manager også for nylig blevet lanceret i både Sverige og Norge, hvilket har gjort rækkevidden inden for TikTok væsentlig større for brands, der ønsker at markedsføre sig selv i Norden.
 
Det digitale bureau DEPT®, med kontor på Christianshavn, har – i tæt samarbejde med TikTok – forberedt lanceringen sammen med sine kunder:
 
– TikTok er lige nu den mest interessante SoMe-platform for brands, der på effektiv vis gerne vil nå deres kernemålgrupper på en ny og innovativ måde, siger Lasse Rasmussen, der er Managing Director hos DEPT®.

Vejen til kernemålgruppen

Adgangen er i sig selv blevet let, men at føje TikTok til din marketing-palette forudsætter forståelse for demografien og for den rolle, platformen spiller i din
(for)brugerrejse. Til at begynde med blev TikTok betragtet som en app for teenagere, men i dag er virkeligheden en anden, idet TikTok’s kernebrugere er 18-24-årige. Dertil skal til nævnes, at platformen en betydelig reach blandt de 25-34 årige.
Det placerer TikTok centralt i forhold til to af de digitalt stærkeste og størst forbrugende grupper. Generation Z’s direkte og indirekte købekraft er vurderet til $143 billion på verdensplan. Og når mere end 90% af brugerne bruger app’en flere gange dagligt og i den forbindelse scroller mere end en time, så understreger det de store muligheder for at nå brugerne og opbygge brand awareness.
 
Paige Richards, der er Paid Social Strategy Lead hos DEPT® i København, siger:
 
– Vi har indsamlet stor viden via vores arbejde med platformen igennem en længere periode og har opbygget en dyb forståelse for de forskellige dynamikker. Da vi gennemførte vores første større brand awareness-kampagne på TikTok for vores kunde, SteelSeries, tidligere på året, kunne vi konstatere, at størstedelen af budgettet netop ramte den vigtige gruppe på 18-24 år, og ikke platformens yngste gruppe på 13-17 år, som nogle måske ville forvente.

Platformen med de mange muligheder

TikTok har på kort tid udviklet og lanceret sin Ads Manager med konkurrencedygtige selvbetjeningsmuligheder i forhold til Facebook og andre digitale annonce-platforme.
Den understøtter en række forskellige kampagne-målsætninger oppe såvel som nede i salgstragten, fra reach over video views til website konvertering. Der kan målrettes efter køn, alder og lokation samt mere avanceret i form af interesse- og adfærdsbaseret targeting. Det gør brands i stand til at møde brugerne ud fra deres interesser og de videoer og de såkaldte creators, som brugerne har interageret med på TikTok.
 
De standard in-feed annoncer kører på TikTok’s main feed og er vertikale, full-screen, auto-play og med lyd på – fra 5 til 60 sekunders varighed. Brugerne har de samme muligheder for at engagere med annoncerne, som de har med enhver anden video på TikTok, hvilket vil sige: like, kommentere eller dele dem. Annoncerne understøtter også en call-to-action knap og website URL, og TikTok gør det desuden muligt at øge effekten med mere skræddersyede formater, herunder Branded Hashtag Challenge og TopView, som er TikTok’s udgave af en homepage takeover.
 
Paige Richards uddyber:
 
– TikTok har hurtigt formået at sikre sig en vital plads blandt de af vores kampagner, der ligger i toppen af tragten. Som en video first platform har TikTok leveret kvalitets-video views til en ekstraordinært effektiv cost per view. I forbindelse med SteelSeries leverede TikTok video views på samme længde som Facebook, men til en cost per view, der lå 70 pct. lavere.
 
Hun tilføjer:
 
– Vi ser et imponerende højt niveau af engagement på vores videoer, og det indikerer, at brugerne gerne interagerer med både betalt og organisk indhold på platformen. TikTok er også gearet til at fungere sømløst i den nederste del af salgstragten; dets pixel kan spore standard web handlinger, herunder køb, og kan bruges til at optimere kampagner.

Sådan kan det lykkes

En udbredt bekymring blandt brands, der går ind på nye platforme, går på behovet for at skabe yderligere indhold. Mange mener, at TikTok kalder på nyt materiale, men hvis man allerede skaber video indhold for Instagram Stories, så er der i sig selv ingen grund til at producere yderligere for at komme i gang. Der er heller ingen grund til at producere sjove eller fjollede videoer – i al fald ikke, hvis det falder uden for brandets karakteristika og kultur. Vær tro mod dit brand, og vær ikke nervøs for at genbruge dit content.
 
Om den tilgang, som SteelSeries valgte med sit TikTok-content, siger Paige Richards:
 
– Vi ville gerne gå i luften med det ”rigtige” indhold, så vi testede forskellige formater: En klassisk 15 sek. produktlancerings-film, en 6 sek. social-first video, og en video, der var produceret til den organiske TikTok-side. Det viste sig, at alle typer content var super-velfungerende til at drive video views og kliks. Så en del tyder på, at der ikke kun er én måde at tilgå TikTok. Det vigtigste ingrediens består i at prøve det og se, hvad der virker for dit brand.
 
Hos TikTok tilføjer Partnership Manager, Niklas Wallgren:
 
– TikTok består af tonsvis af communities, subkulturer og grupper, hvor brands kan deltage og blive en reel del af samtalen. TikTok-brugere er på opdagelse, så brands bør ikke tøve med at hoppe med på trends, samarbejde med kreatører og engagere sig med brugerne.

Derfor bør du rykke nu

TikTok kan prale med en af de laveste priser blandt alle digitale annonce-platforme for at komme i gang – med overraskende lave cost-per-thousand-impressions (CPM), som alt andet lige vil stå til at stige i takt med, at flere brands får øje på tilgængeligheden og udfoldelsesmulighederne med TikTok-annoncer. Med den aktuelle CPM er det muligt at nå halvdelen af den million danskere, der er på TikTok, for omkring 6.000 kr. i ad spend.
 
Timing er altafgørende. Fordi TikTok stadig er i voksealderen, og fordi konkurrencen på auktionerne ikke er så intens som på andre platforme, er muligheden for annoncering afgjort til at komme i nærheden af. Derfor ligger der en klar fordel i at gøre TikTok til en del af din branding strategi så hurtigt som muligt. Ikke kun for at få mere for pengene i social-delen af dit budget, men også for at komme frem i rampelyset og indtage scenen. Du vil ikke fortryde det.

Vil du vide mere om TikTok? Skriv dig op til en gratis konsultation med vores eksperter.

More Insights?

View all Insights

Har du spørgsmål?