Algorand

Verdens første NFT-handelsplatform for brands

Salget af NFT’er (non-fungible tokens; unikke digitale aktiver) blev på bare et år 20-doblet, fra 13,7 millioner dollars i første halvdel af 2020 til 2,5 milliarder dollars i første halvdel af 2021. Da 2021 nåede sin afslutning, havde markedet for NFT’er nået en værdi på 41 millarder dollars. For at hjælpe brands udnytte NFT’ernes mange muligheder har DEPT® skabt verdens første open source, white-label løsning til lancering af NFT-markedspladser, bygget i forlængelse af Algorands blockchain.

En kæmpe mulighed i markedet

NFT’er åbner for nye måder for brands at skabe innovation og giver forbrugerne mulighed for at kaste sig ud i digitalt ejerskab og digitale samleobjekter. Men vil virksomhederne for alvor udnytte de muligheder, som digitale aktiver rummer, har de brug for en nem måde at lancere en NFT markedsplads. For at imødekomme dette behov, har DEPT® lanceret verdens første open-source, white-label-løsning til lancering af en NFT-markedsplads, bygget med Algorands blockchain.

NFT’er giver loyale kunder, samlere og investorer mulighed for at eje og interagere med et stykke af et brands virtuelle ejendom. Markedet for virtuelle varer vokser lige nu eksponentielt. Trangen til at samle er et menneskeligt karaktertræk, der har eksisteret gennem århundreder, og derfor repræsenterer digitale aktiver et kæmpe uudnyttet potentiale for brands. Digitalisering og certificering åbner op for, at brands kan skabe nye måder at engagere deres målgrupper og skabe værdi for dem gennem, eksempelvis gennem unikke oplevelser. Og nu åbner digitalisering og certificering for, at brands kan skabe nye måder at tilbyde deres kunder unikke oplevelser. Og potentialet er især stort, fordi virksomhederne konkurrerer om kunderne i et marked, der er 100 % digitalt.

NFT’er repræsenterer desuden bedre fortjeneste for deres ophavsfolk, mere direkte kontakt med forbrugerne og en langt bedre forebyggelse mod svindel, mens det samtidig giver ejerne komplet ejerskab og kontrol. I sidste ende er det grundlæggende en spændende distributionsmetode, som brands kan bruge for at generere ny og øget værdi. 

Desværre er blockchain-teknologien stadig ny, og kompleksitetsgraden samt behovet for ekspertviden gør det ekstremt dyrt og besværligt at starte salg af NFT’er op fra bunden.
Mange virksomheder har brug for en køreklar løsning, der gør det lettere for dem at træde ind på markedet, have tilstrækkelig kontrol til at have et skræddersyet udbud og have en tech stack, der kan skaleres og vokse. Sammen med Algorand, som har været kunde hos DEPT® gennem flere år, øjnede vi behovet for at skabe en lettere adgang til NFT-markedet for at give brands mulighed for at tage styring på deres digitale aktiver og kundernes interaktion med dem.

Hele blockchain og NFT-økosystemet kommer til at bringe folk tættere på de brands, de elsker, og åbne op for en række nye oplevelser.

Anne Marie Gianutsos, CMO, Drone Racing League

Velkommen til Algomart

For at hjælpe brands med at komme i gang med NFT’er har DEPT® har skabt en platform, der er lige til at gå til: Algomart. 

Alomart er en open-source-platform, der er bygget ovenpå den mest banebrydende blockchain-teknologi fra Algorand for hurtigt at skabe unikke og brugervenlige oplevelser. Algorand er en attraktiv infrastruktur til lanceringen af disse NFT-markedspladser, da den er miljøvenlig og skalérbar samt har lave transaktionsgebyrer.

Algomart stiller kernemoduler til rådighed, som er klar til brug og giver brands mulighed for nemt at skabe nye modeller og oplevelser, uanset om det er at skabe kontakt med kunderne gennem auktioner og digitale samlerobjekter, at skabe NFT’er for at interagere med gamere i metaverset, at tilbyde noget, der kan omsættes til noget i den virkelige verden, eller at blande fysiske og digitale oplevelser. 

Med Anglomart er det let for virksomhederne at gå i gang, da udviklingen og implementeringen af oplevelserne bruger banebrydende infrastruktur som Terraform og Docker. Circle giver desuden brands mulighed for at fjerne nogle af udfordringerne for brugerne ved at skabe og finansiere såkaldte crypto wallets, så de kan betale med kreditkort som ved enhver andel e-handel-transaktion.

Kortere vej mellem kunderne og de brands, de elsker

Siden lanceringen af Algomart har DEPT® diskuteret muligheden for at starte en NFT-markedsplads med en række virksomheder, fra globale sportsbrands, lotterispil og udbydere af sportsspil samt producenter af mad og drikkevarer.

Motorsport Games brugte Algomart til at lancere sin allerførste NFT markedsplads i forbindelse med deres virtuelle live 24-timers Le Mans-event. På platformen kunne brugerne bl.a. finde eksklusive øjeblikke og kunst.

Derudover blev The Drone Racing League, verdens førende professionelle organisation for drone-kapflyvning, den første sportsliga til at drive en NFT-markedsplads gennem Algorand. Markedspladsen byder blandt andet på unikke 3D-avatarer af DRL’s Algorand 13. pilot, MannyH!MSLF, til brug i gaming og i metaverset. 

NFT’er er eksploderet, da mange af verdens førende brands har fået øjnene op for den rolle, som digitale aktiver kan spille til vidt forskellige formål. Det glæder mig at se DEPT® anerkende potentialet og lancere deres banebrydende platform, som gør det enkelt for brands i højere grad at integrere NFT’er i deres forretning.

David Markley, Director of Business Solutions, Algorand

Spørgsmål?

Discover more

Next Case

Indigo AG