Fritz Hansen

Kurateret content, der kobler inspiration og information

Virksomheden Fritz Hansen er synonym med dansk design og stolte håndværkstraditioner. Deres møbler er investeringer, der kan gå i arv i generationer, og deres sortiment tæller nogle af Danmarks mest ikoniske klassikere. Samtidig giver et enormt udvalg af tekstiler og finishes kunderne mulighed for at sammensætte netop det udtryk, de søger. Resultatet er et imponerende produktudvalg, der tæller tusindvis af eksklusive varer.

Da Fritz Hansen kontaktede DEPT® var den oprindelige målsætning at give kunderne et nemt overblik over de mange valgmuligheder. Men hvad der startede som ønsket om en konfigurator, udviklede sig hurtigt til en større ambition. Udfordringen var klar: at skabe en moderne digital platform, der var inspirerende, æstetisk og intuitiv – præcis som Fritz Hansens designklassikere.

Kortlægning af kunderejsen blev startskuddet

Fritz Hansen kontaktede DEPT® med ønsket om at skabe en konfigurator, der kunne vise de talrige variationer inden for hver designserie. For at sikre, at løsningen matchede brugernes behov på alle punkter i købsprocessen, foreslog DEPT® en kortlægning af hele kunderejsen.

Fritz Hansens kundegrupper tæller private kunder og forhandlere såvel som arkitekter, designere og andre professionelle, der arbejder med indretning af større lokaler og bygninger. For at afdække den gode brugerrejse for de relevante målgrupper indledte vi derfor projektet med at udarbejde en grundig customer journey mapping ud fra netop disse målgrupper.

Kortlægningen af brugeradfærden undersøgte den samlede kunderejse med fokus på det danske marked. Gennemarbejdning af tidligere analyser førte til kvalitative og kvantitative undersøgelser for at samle det komplette billede af Fritz Hansens kunder og deres ønsker og adfærd.

Efter talrige interviews med både eksterne designprofessionelle og privatkunder, samt interne medarbejder i organisationen stod det klart, at det nye site skulle målrettes to overordnede kundegrupper: private og professionelle. Mens de private kunder typisk foretager få, men nøje gennemtænkte køb, indkøber de professionelle kunder ofte møblementer til større projekter. Resultatet er – ikke overraskende – to vidt forskellige brugerrejser.

Ud fra de to kundegrupper og -rejser udarbejdede vi et lille konceptkatalog over de højest prioriterede muligheder, og kort efter besluttede Fritz Hansen, at DEPT® også var den rette samarbejdspartner til arbejdet med at realisere de nye koncepter. Det blev startskuddet til opbygningen af et helt nyt site, der kunne understøtte den relativt lange købsrejse, der typisk ligger forud for investering i premium designmøbler.

En todelt platform

Selv om langt størsteparten af Fritz Hansens omsætning kan tilskrives de professionelle kunder, var det vigtigt ikke at nedprioritere sitet til de private kunder. For som et af Danmarks største designvirksomheder var det afgørende for Fritz Hansen at levere en digital oplevelse, der levede op til deres plads i skandinavisk designhistorie.

Danskerne kender Fritz Hansen som en flagbærer for dansk design og håndværksproduktion. Og det forpligter. For at bevare sin stolte plads i danskernes hjerter, var det klart, at Fritz Hansen skulle møde deres kunder med et digitalt showroom, der afspejler deres designånd. Det skulle være intuitivt funktionelt og æstetisk genkendeligt men samtidig også levere den grad af nytænkning, man vil forvente af en virksomhed, der er kendt for ikonisk design.

Derudover skulle de professionelle kunder, som ofte opererer med enorme projekter og stramme deadlines, have de bedste rammer for hurtigt at navigere sitet og sammensætte porteføljer med filer, inspirationsbilleder, tekniske specifikationer og budgetter. 

Det gav derfor mening at skabe to versioner af sitet: en til professionelle kunder og en til private kunder samt forhandlere. På denne måde kunne vi sikre, at alt content var kontekstnært, inspirerende og relevant for målgruppen og hurtigt løste deres behov. På hvert site illustreres menuer og kategorier derfor med indretninger, der er relevante for målgruppen: eksempelvis kontorer, kantiner og lobbyer for professionelle, men soveværelser, spisestuer og entréer for private.

En tæt kobling mellem inspiration og information

Fra begyndelsen var det vores ambition at bygge et site, der understøtter brugerne i den relativt lange købsproces, der ligger bag køb af møbler i luksusklassen. Den grundige customer journey mapping gjorde det klart, at nøglen til dette var at tilbyde masser af relevant inspiration.

Vi har derfor prioriteret at vise møblerne i flere forskellige rammer, før kunderne når til siden, hvor de kan konfigurere stolen og enten lægge den i kurven eller finde den i en fysisk butik.

Samtidig har det været vigtigt for os at integrere oplysninger som tekniske specifikationer og mål direkte i inspirationssiderne. Ved at koble inspiration og information tæt sammen har vi undgået at sende kunderne ud på afstikkere til mere faktadrevne undersider og kan i stedet fastholde brugeren i den kreative opdagelsesrejse gennem sortimentet.

Designet: enkle rammer og innovative detaljer

Fra et designmæssigt perspektiv var det afgørende at give Fritz Hansens digitale tilstedeværelse en kaliber, der lever op til deres status som en del af dansk designkultur. Og med et slogan, der lyder “Extraordinary design since 1872”, er rammerne sat.

Den nye platform skulle være inspirerende og have et stærkt visuelt udtryk, der skilte sig ud fra traditionelle ecommerce-løsninger og talte til de designbevidste brugere. Men med en kernemålgruppe, der arbejder med stramme deadlines, var brugervenlighed samtidig en afgørende faktor. Det skabte en central udfordring, for den letteste brugerrejse er sjældent den mest banebrydende. At finde balancen mellem innovation og brugervenlighed var derfor afgørende, og løsningen blev et enkelt design med diskrete, innovative islæt.

Ligesom Fritz Hansens produkter skulle sitet udstråle eksklusivitet. Vi valgte derfor at skabe enkle rammer, der gav plads til produkterne og Fritz Hansens stærke visuelle identitet. Ved at kombinere klassiske, rene elementer med mere moderne brug af whitespace, grids og typografi opnår layoutet et enkelt men karakteristisk udtryk, hvor små detaljer giver minemalismen kant.

For at skabe overblik fremhæves de ikoniske typestole som gateways til de forskellige designserier, og herfra giver den omfattende produktkonfigurator kunden mulighed for nemt at skifte mellem designvarianter, polstringer og farver uden at forlade produktdetaljesiden.

Da farver spiller en central rolle i Fritz Hansens visuelle identitet, har vi bygget et fleksibelt system, hvor de enkelte moduler matcher til det billedmateriale, der er brugt.

Konfiguratoren

Fritz Hansen ønskede at skabe en konfigurator, hvor deres forskellige brugergrupper nemt kunne opleve alle de mange forskellige løsninger. Den skulle være intuitiv og nem at bruge, men for at imødekomme de professionelle kunders behov skulle den samtidig være omfattende.

Løsningen blev en konfigurator, der til fulde udnytter den teknologi, smart devices rummer: millioner af konfigurationer, 360-graders rotation og muligheden for at se et møbel i sit eget hjem med AR – lige ved hånden. Konfiguratoren er så integreret i brugeroplevelsen, at den fremstår som en del af produktdetaljesiden og giver et brugervenligt overblik over de millioner af renderinger, Fritz Hansens sortiment byder på. Og det skaber både værdi for kunderne og øget salg.

Et makerspace for brugerne

Det var afgørende at skabe et site, der imødekom det travle professionelle segment, der ofte arbejder under stort tidspres med at forberede pitches og planlægge projekter. For at gøre det nemt at skabe og bevare overblik over flere projekter, tilføjede vi muligheden for at lave projektmapper direkte på sitet.

Med projektværktøjet kan brugerne hurtigt gemme billeder og materialer, så de nemt kan opbygge et portefølje, de kan præsentere for deres kunder. Og fremadrettet vil produkterne også blive gemt på de enkelte billeder for at skabe endnu bedre integration mellem de tekniske oplysninger og det visuelle materiale.

Den nye platform skaber altså ikke bare et generelt overblik over Fritz Hansens komplette sortiment; den giver også den enkelte kunde muligheden for at skabe sit eget, kuraterede overblik ved at opbygge en portefølje med idéer og favoritprodukter. På denne måde er sitet ikke blot et æstetisk showroom men et engagerende og funktionelt makerspace, som alle Fritz Hansens kunder kan bruge aktivt i deres kreative indretningsprojekter. Og dét øger sandsynligheden for, at kundens søgen i sidste ende vil føre til et projektsamarbejde.

night owl

Konklusion

En grundig customer journey mapping blev startskuddet til en intuitiv og æstetisk e-commerce-løsning, som præsenterer Fritz Hansens sortiment gennem inspirerende og informativt content, der er skræddersyet til henholdsvis professionelle og private.

Fritz Hansen og DEPT® er lykkedes med at skabe en intuitiv og æstetisk ecommerce-platform, der giver et nemt overblik over et sortiment, der tæller millioner af unikke produkter. De bærende elementer er en avanceret produktkonfigurator, der er integreret i hver product detail page, og skræddersyet content.

Den tætte kobling mellem inspiration og information skaber en enkel introduktion til produkterne og en glidende overgang mellem faserne i købsprocessen. Og ved at integrere en avanceret konfigurator i produktsiderne har vi skabt et nemt overblik over hver møbelserie, der samtidig engagerer brugeren ved at invitere til at afprøve forskellige udtryk.

Resultatet er en digital platform, der iscenesætter Fritz Hansens møbler i en kontekst, der er relevant og relaterbar for de forskellige målgrupper, og som understøtter deres lange købsrejse ved hjælp af inspirerende, intuitivt og funktionelt design. Med andre ord et site, der emmer af dansk designtradition.

Oplev sitet

Spørgsmål?

Head of User Experience

Bo Bille

Discover more

Next Case

Rotterdam Festivals