Mødrehjælpen

Et digitalt univers for nye forældre

I en tid, hvor ressourcerne er begrænsede i sundhedsvæsnet, søger mange nye og kommende forældre efter information online. Men det indhold, de støder på, har varierende værdi – det er ofte kommercielt, uigennemsigtigt eller ikke understøttet af specialiseret viden.

Den sociale, humanitære organisation Mødrehjælpen ville ændre dette ved at skabe en platform med et stærkt fokus på at give forældre og deres små børn en god start på livet ved hjælpe af ét overordnet adgangspunkt til vigtig viden og vejledning fra relevante professionelle folk. De kontaktede derfor DEPT® for at få hjælp til at udvikle en digital platform, som giver professionel vejledning, hjælp og inspiration til kommende forældre og forældre til spædbørn og småbørn op til 3 år. Resultatet? Mødrehjælpens nye website engodstart.dk – en virkelig nyttig hjælpende digital hånd. 

DEPT® var involveret fra start til slut. Fra koncept og strategi til navn, logo og visuel identitet, fastlæggelse af websitestrukturen og opbygning af websitet og siderne ud fra et SEO-perspektiv.

Alle de råd, man kan finde online, skaber usikkerhed, fordi det ikke er tydeligt, hvilke råd man faktisk kan stole på. Derfor har vi skabt en digital udvidelse af de råd, man får i den offentlige sektor, når man taler med en jordemoder.

Ninna Thomsen, administrerende direktør i Mødrehjælpen

En god begyndelse

Som navnet antyder er det Mødrehjælpens mission at hjælpe forældre. Den sociale, humanitære organisation er især kendt for at give støtte og vejledning til familier i svære situationer.

Ud fra deres rådgivning kunne Mødrehjælpen konstatere, at flere og flere ikke føler sig parate til graviditeten, fødslen og den første tid hjemme. Forventningerne til forældrerollen kan ofte falme, når man bliver mødt med virkeligheden. Nogle oplever ensomhed og vil gerne møde andre forældre i en lignende situation, og nogle har brug for professionel rådgivning, som kan hjælpe dem med at skabe et sikkert hjemmemiljø for deres familie. Der var behov for en intuitiv digital platform med pålidelige oplysninger og vejledning fra relevante professionelle personer.

Oprettelse af et website, der imødekommer alle behov

I tæt samarbejde med Mødrehjælpen og Egmont Fonden hjalp vi med at definere det nye brand, herunder navnet, hvorefter vi skabte logoet og den visuelle identitet. Det var en interessant udfordring at definere, hvordan det digitale univers på engodstart.dk passer sammen med Mødrehjælpens brand, målgruppe og tilbud. Vi fandt frem til, at målgruppen for engodstart.dk var meget bredere, og det var derfor vigtigt for os at sørge for, at websitet havde sit eget designudtryk – professionelt og pålideligt, men stadig med plads til det uperfekte.

Vi byggede et nyt website op fra bunden og ville sikre, at engodstart.dk definerer sig selv som et tydeligt professionelt alternativ til andre mindre professionelle websites. Derfor har vi løbende haft fokus på SEO i opbygningen af strukturen og siderne, f.eks. ved at skabe en stærk søgeordsanalyse. Den løsning, vi udviklede, indeholder også det bedste fra UX og webdesign, og der er lagt en stor indsats i at binde indholdet sammen i alle retninger.

For at sikre, at websitet er relevant for alle brugere, valgte vi at give mulighed for personlig tilpasning af websitet. Brugerne kan blandt andet oprette deres egen profil, hvor de får målrettet indhold, som passer til barnets alder. De kan også gemme deres yndlingsartikler og få hjælp til at huske vigtige datoer og aftaler. Derudover giver websitet en oversigt over, hvornår man skal booke tid til barnets forskellige undersøgelser og vaccinationer – på en nem, intuitiv og overkommelig måde. I den forbindelse sikrede vi også, at tilmeldingsprocessen er nem. Vi designede den som en dialogform, hvor en chatbot hjælper brugeren med at oprette en profil. Et element, som modtog en masse positiv feedback.

Levering af digital support

Engodstart.dk er en del af det fem år lange partnerskab “1.000 Dage” mellem Egmont Fonden og Mødrehjælpen, som har til formål at sikre, at alle børn trives fra fødslen og får gode muligheder for at lære og udvikle sig gennem de afgørende første 1.000 dage af deres liv. Samarbejdet går 75 år tilbage, og i dette specifikke partnerskab har Egmont Fonden investeret tæt på 25 millioner DKK og Mødrehjælpen tæt på 6 millioner DKK i en indsats for at hjælpe unge familier. Engodstart.dk blev født ud fra dette udgangspunkt.

Den ønskede platform, som havde det klart definerede formål at tilbyde digital støtte, skulle kunne stå på egne ben, men have Mødrehjælpen som tydelig afsender. Det var vigtigt, at udtrykket fungerede til både nemme og svære emner, så der opstår balance mellem det troværdige og det imødekommende. Med dette i tankerne ville vi sikre, at engodstart.dk fungerer som en digital udvidelse af de vigtige tilbud og det professionelle sundhedspersonale, som brugerne møder i den offentlige sektor under graviditeten og barnets første tre år – fra jordemoderen til sundhedsplejersken og børnelægen.

Gennem artikler, videoer og podcasts kan brugerne få tips til amning eller til at komme i gang med mælkeerstatning. De kan læse om babymassage, ansøge om en babystartpakke, finde lokale aktiviteter til sig selv og deres barn, få vejledning til håndtering af spædbørn, der er ved at få tænder – og en masse andet digitalt indhold, der er skabt i samarbejde med professionelle folk.

En hyldest til det uperfekte liv med små børn

Ved at anerkende og imødekomme de udfordringer, spørgsmål og usikkerheder, der opstår, når man bliver forælder, skabte vi et website, der håndterer den fine balance mellem professionel troværdighed og det uperfekte liv med små børn. Løsningen hjælper ikke kun med oplysninger, der før manglede, men skaber også værdi for slutbrugerne, forældrene, og derfor også for deres børn, som i sidste ende også vil drage fordel af den gode start, der kan gives gennem dette vigtige website. Inden for de første to måneder har websitet allerede haft mere end 23.000 besøgende..

Vi lever i en verden, hvor det er essentielt at kunne få adgang til vigtig viden digitalt. Computeren, eller måske i endnu højere grad mobiltelefonen, er blevet en uundværlig kilde til information. Med det i tankerne har DEPT® skabt en løsning til Mødrehjælpen, som bruger det digitale univers til at få budskabet ud til den ønskede målgruppe. Sammen med Mødrehjælpen har vi skabt et stærkt brand – en digital hjælpende hånd – som afspejler Mødrehjælpens værdier, formål og viden. Så næste gang en forælder støder på et af de mange bump på vejen, man kan møde, når man får børn, kan de ganske enkelt gribe telefonen og få en digital hjælpende hånd hos engodstart.dk.

Questions?

Senior UX Manager

Malene Møller

Discover more

Next Case

Star Atlas