SteelSeries

En ny generation af samarbejde

SteelSeries har sat fart på spilleindustrien ved at skabe innovative nye produkter, der er designet specifikt til e-sport og passionerede gamere overalt i verden. Men SteelSeries havde nået et punkt, hvor de ikke kunne opnå en væsentligt større markedsandel ved blot at afsætte et større mediebudget til marketingaktiviteter langt nede i salgstragten. Sammen udviklede vi SteelSeries’ mediestrategi for at omfavne hele kunderejsen. Vi anerkendte, at forbrugeren er på en rejse, og at det første skridt ikke er et køb.

Implementering af en budskabs- og købsstrategi for hele salgstragten for at øge brandbevidstheden

Vores tilgang

Efter at have opbygget et solidt marketingfundament for de nederste dele af salgstragten var det tid til, at SteelSeries fokuserede på brandets længerevarende vækst. SteelSeries og DEPT® slog sig sammen om at nytænke medieinvesteringen og -strategien. Vi implementerede i sidste ende en budskabs- og købsstrategi for hele salgstragten for at øge brandbevidstheden og i sidste ende indfri SteelSeries’ ambitiøse vækstmål. Projektet begyndte med en struktureret KPI-tilgang, der gav os mulighed for at måle brandingaktiviteterne på hvert trin af kunderejsen.

Ved at måle succesen på hvert trin af kunderejsen blev marketingbudgettet optimeret mellem marketingaktiviteter i den lavere del af salgstragten og brandingfokuserede aktiviteter i øvre del af salgstragten. Et vigtigt punkt i projektet var virksomhedens veletablerede kanaler: Facebook og Instagram. Vi gik også et skridt videre og introducerede brandet for en ny social platform: Snapchat. Vi skræddersyede budskabet, så det i højere grad talte til nye brugere, som ikke allerede kendte brandet. Vi prioriterede videoannoncer og testede nye, engagerende annonceformater som f.eks. Instagram Story-spørgsmål og Snapchat Story-annoncer. Vi skabte et nyt tonefald og en ny brandhistorie med humor og fængende slogans.

I løbet af projektet foretog vi løbende forbedringer og indsamlede erfaringer. Det sikrede, at strategien voksede sig stærkere, efterhånden som arbejdet skred frem. Den løbende forbedring af strategien blev kombineret med smart bidding, prissætningsstrategier i realtid og løbende analyse baseret på de KPI’er, vi fastsatte fra begyndelsen. Det betød, at vores bud vandt over konkurrenternes, og at SteelSeries maksimerede afkastet af hver krone, de brugte. Ved at samle alle aktiver i en vidensbank har SteelSeries nu etableret deres optimale løsninger i forhold til annoncemateriale, formater, platforme, målgrupper og strategier. Dette sikrer, at fremgangsmåden med budskaber til hele salgstragten bliver mere effektiv i løbet af året og ind i næste år.

Dette er kun første trin i implementeringen af en fuldbyrdet marketingstrategi, som nu bliver implementeret på tværs af hele marketingstrategien, herunder YouTube og andre kanaler, nu hvor SteelSeries har afprøvet og etableret et solidt fundament for deres længere vækstplaner.

Questions?

Strategy Director

Mille Munk Sørensen

Discover more

Next Case

Transavia