Back to all articles

Eksperimentering: Den hemmelige ingrediens i digitale oplevelser

Victor Marcus Lunde
Victor Marcus Lunde
Account Director & Head of Business Development
Length
5 min read
Date
25 January 2022

Ifølge McKinsey, er virksomheder, der baserer deres beslutninger på data frem for intuition 19 gange mere profitable og 23 gange mere tilbøjelige til at hverve nye kunder end andre. Alligevel træffer hele 62% af virksomheder stadig deres beslutninger alene på baggrund af mavefornemmelse. Denne tilgang er hverken fornuftig eller bæredygtig i den digitale verden. For at forblive relevant arbejder førende brands med strategier og teknologier for at finde nye og mere meningsfulde måder at skabe og pleje relationen til deres kunder.

Eksperimentering dækker over den proces, det er at drive tests på jeres site med rigtige brugere med henblik på at lære af resultaterne. A/B-tests og multivariable tests er eksempler på eksperimentering, som alle gør virksomheder i stand til at samle feedback, kassere de løsninger, der ikke fungerer, og bygge videre på de løsninger, der gør. 

Dette tema blev afsøgt til det virtuelle event “Optimising the Future”, som DEPT® og Optimizely i fællesskab havde arrangeret for at inspirere og accelerere digitale strategier i 2022 og fremover. Depts globale Head of Data, Cristian van Nispen, og Optimizelys Director of Strategy and Value Consulting, Elizabeth Gabster, undersøgte hvorfor kunderejser i kontinuerlig forandring kræver en robust, fremtidssikret eksperimenterings- og optimeringsløsning.

Her er de tre vigtigste indsigter i, hvorfor og hvordan eksperimentering kan hjælpe jer tage jeres forretning til det næste niveau og levere de oplevelser, kunderne vil have.

#1 Boost jeres strategi gennem sofistikerede test

For at opnå langsigtet succes med jeres forretning er det afgørende, at I integrerer jeres digitale tilstedeværelse i jeres forretningsstrategi. Det illustreres klart af det faktum, at der nu er direkte korrelation mellem digital transformation og vækst i omsætning. Virksomheder kan ikke længere operere med silo-inddeling mellem deres forretningsstrategi og deres digitale strategi: Det er nødvendigt at tage en holistisk tilgang, der giver et helstøbt billede af, hvordan I kan skabe den bedste oplevelse og service for jeres kunder.

Eksperimenteringsløsninger kan implementeres for at bygge bro mellem forretningsstrategi og digital strategi. Noget så simpelt som at kopiere en smule kode ind på en side, som I gerne vil teste, kan eliminere gætværk og gøre virksomheder i stand til at træffe beslutninger om optimering på baggrund kundernes holdninger. Det kan altså bidrage til at sænke prisen på kundeerhvervelse uden at øge hverken omkostningerne til annoncering eller udviklernes arbejdsbyrde.

#2 Overgå jeres KPI’er gennem objektiv evaluering

Desværre har de fleste, der har arbejdet med digitale oplevelser, mindst en historie at fortælle om en forfejlet opdatering, der blev implementeret på baggrund af nogens mavefornemmelse. En erfaren medarbejder foreslår eksempelvis at ændre farven på “tilføj til kurv”-knappen fra blå til grå, fordi han eller hun har hørt, at det gav gode resultater hos en konkurrent. Teamet indvilger, men farveskiftet har en negativ effekt, da kunderne nu overser knappen. Resultatet er øjeblikkelige tab i indtægt for virksomheden. 

Denne tilgang er den digitale version af at prøve sig frem og håbe på det bedste. Og det er ikke en robust strategi i 2022. Den eksperimenterende tankegang opfordrer derimod virksomheder til at tage en mere holistisk tilgang og gennemtænke, hvad de gerne vil lære eller opnå og definere KPI’er, for derefter at gennemføre tests i et kontrolleret miljø.

Ved at bruge et værktøj konsistent og teste idéer objektivt bliver virksomheder i stand til at optimere deres digitale oplevelser. Optimizelys web experimentation platform giver eksempelvis teams mulighed for at drive flere tests på samme tid og tilgå statistisk valide resultater for herefter at bruge dem til at implementere den bedste oplevelse for kunderne.

#3 Afklar projektets ROI på forhånd

Uanset om det gælder udvikling af nye produkter eller et justering af eksisterende features er udvikling ressourcekrævende og kan være uøkonomisk, hvis udfaldet ikke positivt. I sidste ende ønsker virksomheder at vide, om deres produkt skaber værdi for kunderne eller ej. For at holde fast i produkter, som ingen vil have, eller features, som ikke virker, er spild af ressourcer. 

Ved at gøre tests til et af de første led i en udviklingscyklus har virksomheder bedre mulighed for at identificere ROI og træffe hurtigere og mere velinformerede beslutninger, omkring hvorvidt et projekt bør fuldføres eller ej. Tests og eksperimentering gør teams i stand til at at stille spørgsmålstegn ved, om et produkt er værd at satse på, eller om en gammel feature bør forbedres eller fjernes. Det er nogle af de svære spørgsmål, som det er bedst at få svar på med det samme, før der bruges tid, penge og timer på projekter, som sandsynligvis vil kuldsejle. 

Ved at kombinere en eksperimenterende tankegang og det rette værktøj kan I få adgang til unik og pålidelig data, der kan tage jeres virksomhed til det næste niveau. Beslutninger baseret på mavefornemmelse vil ikke klare sig i den nye digitale virkelighed, men ved at samle ressourcer og udvikle projekter baseret på fakta og evidens, kan virksomheder operere effektivt og samtidig tilbyde deres kunder mest mulig værdi.
 
Klik på linket nedenfor for at blive klogere på, hvordan eksperimentering kan skabe værdi for jeres virksomhed, eller kontakt os.

Optimising the Future: Experimentation

Watch the full session on demand

More Insights?

View all Insights