News

Von „Boring” zu „Roaring” mit Fatboy und Dept

Josephine Gerves
Josephine Gerves
Director Business Development
Hamburg

Fatboy the original, is al sinds 2002 een ‘household name’ voor ieder die liefhebber is van verrassende, vernieuwende en iconische designproducten. Voor de nieuwe brand campaign, die lanceert in de lente/zomer 2021, koos fatboy voor digital agency Dept. Met een europese digital-first campagne brengt fatboy de outdoor collectie onder de aandacht.

Fatboy heeft een breed portfolio van in- en outdoor producten, ontworpen om een glimlach op je gezicht te brengen. Naast functie en vorm wil fatboy een bijdrage leveren aan een positieve impact op het leven van de consument, iets wat nauw aansluit op de visie van Dept: creativiteit dat iets toevoegt. Deze gedeelde visie wordt zichtbaar in de nieuwe campagne genaamd ‘flip boring to roaring’, gefocust op de outdoor collectie van fatboy. Ondersteund door het concept en mediastrategie, spoort de campagne mensen aan om hun tuin te flippen van een standaard set-up naar een ‘roaring garden’. Na een lange lockdown periode waarin we zo lang stil gezeten hebben, daagt fatboy mensen uit om van je tuin iets ‘roarings’ te maken. Want daar mag het, voor nu!

Pauline barendregt, creative director bij fatboy: “fatboy kijkt anders naar de wereld. Ziet andere dingen, wil het allemaal wat minder braaf. Daarom zijn onze ontwerpen en uitingen innovatief, uitgesproken en gedurfd. Maar altijd met een glimlach. Dat zie je ook terug in deze europese merkcampagne. Na een lange periode van binnen zitten, willen we consumenten binnen de geldende richtlijnen helpen even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Op een inspirerende manier de sleur te laten doorbreken, zodat ze het moment naar eigen hand kunnen zetten.”

Jord wessels, commercial director brand & advertising bij Dept: “de samenwerking met fatboy bewijst opnieuw dat creativiteit echt iets kan bijdragen aan ons dagelijks leven. Fatboy weet alledaagse producten altijd uit een nét ander perspectief te bekijken en komt met leuke, verrassende oplossingen. Voor Dept een droomklant, want ook wij houden van creativiteit waar mensen daadwerkelijk wat aan hebben. De ‘flip boring to roaring’-campagne is het stralende eerste product van onze samenwerking. We kijken ernaar uit om nog meer moois met elkaar neer te zetten.

Fragen?

Josephine Gerves Dept e1627477079502

Director Business Development

Josephine Gerves

Mehr erfahren

Bei Dept soll sich jeder willkommen und frei fühlen, sich selbst zu sein. Dies ist der Kern unserer Werte. Um die Benutzerfreundlichkeit der Website so einfach und persönlich wie möglich zu gestalten, verwenden wir Cookies. Wir verwenden sie auch, um sicherzustellen, dass wir und Dritte für Sie relevante Anzeigen schalten können.